Venice by Night

Sessie 17
4 Juli 2016

IC: Donderdag/Vrijdag

Klaus en Zira gaan de bijkeuken en Zira bestelt een steak om mee te nemen terug de bibliotheek in. Nicolá laat Raven een boek zien met makkelijke teksten om te leren lezen.

Het gesprek val terug op Christine, we besluiten naar de Tzimisce en Tremere koppel te gaan in hun kasteel buiten de stad te gaan. Klaus neemt het boek van Zanzibar mee.

We komen aan bij het kasteel en Nicolá is ervan overtuigd dat er vampier jagers in het kasteel zitten en ze bij het verkeerde kasteel moeten zijn. Zira stelt voor om te doen alsof hun koets kapot is en klopt aan voor hulp. Dat lukt en Zira komt binnen, de rest blijft buiten. Raven doet zielig en word daardoor ook naar binnen gelaten, zolang ze maar aan haar lijn blijft. Binnen in de hal merken ze dat ze worden bekeken door gaat in de ogen van schilderijen..

Klaus en Nicolá besluiten dat dit ksateel, net als de meeste kastelen, een vlucht uitgang moet hebben en gaan die zoeken om zo binnen te komen. Ze vinden een luik en Nicola kan met het slot praten om uit te vinden hoe het slot open kan. Klaus maakt vervolgens een hefboom van takken en stenen om zo, met luid kabaal, het luik open te breken. Op het geluid komen twee wachters af en Klaus verstopt zich in de schaduw. Nicolá probeert nog te doen alsof hij over het luik gestruikeld is. De wachters trappen er niet in en Nicolá gebruikt zijn celerity om weg te rennen. Nu de kust veilig is glipt klaus naar binnen.

Binnen worden Zira en Raven ontvangen door de eigenaren van het kasteel, een extreem bleke vampier gekleed in een romijnse toga genaamd Jullius en zijn vrouw die een illuminatie ketting draagt. Jullius zegt dat de freak Marko gemaakt is door zijn protege de Gravin. Ze is te vinden in haar landhuis verderop langs de weg, De volgende avond word er een besloten bal georganiseerd daar. Jullius is bereid Zira en Raven binnen te laten in ruil voor een tweetal opdrachten tijdens het feest. Hij wil de inhoud weten vaan een geheime kamer en hij wil de locatie van de Gravin weten die al een tijd weg is.

De vrouw vind het grappig om introducees mee te nemen maar wil niet zeggen waarom ze het zo grappig vind. Raven probeert haar te intimideren, ze word bang en verschuild zich achter Jullius en schiet een vuurbal af. Zira vlucht weg en Raven gaat over op de aanval.

Klaus loopt de tunnel in, een trap op en komt via een geheime deur op de galerij een paar verdiepingen boven de begane grond. Hij gaat op onderzoek uit in het kasteel.

Nicolá gaat terug naar de voordeur van het kasteel en word naar binnen gelaten en loopt met de wachters mee. Zodra de wachters het gevecht horen grijpen ze Nicolá en hij gaat vrijwillig mee de cel in waar hij een bijbel krijgt en daar word opgesloten.

Jullius word heel groot en pakt raven bij de keel en zegt ‘koest!’. Raven kalmeert wat. Zira kijkt wat rond en probeert haar excuses aan te bieden voor Raven en de situatie kalmeert verder. Ze vertrekken om de volgende dag, rond middernacht terug te komen naar het kasteel om naar het feest te gaan.

Klaus steelt boeken uit de bieb en probeert via de geheime gang naar buiten te gaan. Dat lukt hem echter niet omdat de uitgang gemaakt is en niet meer open gaat. Hij besluit uit een raam te springen en gaat vervolgens naar zijn huis waar Raven en Zira ook zijn. Klaus word op de hoogte gesteld en Nicolá word eindelijk gemist. Raven heeft niet het vertrouwn in Nicolá om veilig de nacht door te komen en besluit hem te gaan halen.

Jullius en zijn vrouw komen Nicolá opzoeken in de gevangenis. Na een kort introductie gesprek vormt Nicolá een bloodbond met de vrouw, wat voor Tremere vrij normaal is. Ook krijgt hij een ketting van het paar en hij mag gaan. Hij komt Raven tegen en samen lopen ze terug naar Klaus.

Raven word bekeken maar weet niet door wie, hoe of wat. Het blijkt door de talisman te komen die Nicolá heeft gekregen, die stelt het koppel in staat mee te kijken en horen met Nicolá. Hij vind het wel okee en kan er wel voordelen in zien, Raven niet. Hij besluit dan ook naar zijn eigen huis te gaan om de privacy van de rest niet te schaden.

Raven gaat naar Zira om haar baljurk te passen tot groot genoegen van Raven.

View
Sessie 16

OC: maandag 6 Juni 2016
IC: Donderdag

Raven word als eerste wakker en gaat proberen te lezen. Zira word vervolgens wakker en gaat bij Marko, haar nieuwe ‘aanwinst’, kijken. Ze realiseert zich dat ze Marko van Christine heeft gekocht en dat Christine niet als haarzelf overkwam en zich anders gedroeg.

Zira gaat naar Raven en Juliana toe en verteld wat er is gebeurd. Ze besluiten dat Christine misschien wel gedominate is.

Dit wezen Marko komt waarschijnlijk bij de Sumitze vandaan. Er schijnen ook 3 Sumitze in de stad te wonen.
-De bazin, De Gravin, zij is een vervelend persoon en een elitaire snol.
-Een ridder die met z’n ventrue metgezel in een kasteel buiten venetie, ze schijnen ook een ‘kind’ te hebben.
-‘Two Face’ van de Council of Elders, hij is erg zakelijk en orderlijk, hij wil zijn zin krijgen anders word hij boos.

Zira, Raven en Juliana besluiten Nicolá en klaus op te zoeken. Door een aantal opmerkingen gaan beland Raven in een frenzy tegen Zira. Dankzij de tentakels die juliana gesummoned heeft kalmeert Raven. Klaus vlucht met Zira naar buiten de mist in die Nicolá vanuit het raam gemaakt heeft.

View
Sessie 15

OC: 23 mei 2016
IC: Woensdag

Zira en Raven hebben honger en besluiten te gaan jagen op wild om te feeden, Bambi’s moeder moet er helaas aan geloven. Aangezien dat niet genoeg is maken ze gebruik van de vasallen in het kamp van Ravnos.

Klaus en Nicolá weten het boek van Zanzibar open te krijgen en komen er achter dat er voor duizenden jaren aan informatie instaat. Van het onleesbare spijkerschriftn naar grieks, latijn en modernere talen. Het staan verhalen in over hoe beschavingen die groot en machtig waren door corruptie en invloeden kapot zijn gemaakt. De schuldige ervan zou een vrouwe genaamd Ser-El zijn. Zanzibar schijnt haar te haten, op een gegeven moment te mogen. om haar vervolgens weer te haten met een passie.

Verder staat er in het boek aantekeningen over medicijnen, alchemie en explosieve poeder. Klaus maakt per ongeluk een scheur in het boek.

Als Klaus en Nicolá klaar zijn blijkt dat ze tijdens het lezen van al hun spullen beroofd zijn inclusief hun kleding.

Dankzij Juliana krijgen ze hun spullen weer terug, maar ze houd wel de broche van cult die Klaus had achter voor haarzelf. Hij vraagt Juliana er wel naar maar zij zegt dat de dieven dat niet terug gegeven hebben.

De groep besluit terug te gaan naar Venetie, Julliana gaat met Raven mee. Nicolá gaat met Klaus mee om in Klaus z’n bibliotheek meer informatie te zoeken.

Zira besluit terug te gaan naar haar circus waar ze twee freaks koopt van een mysterieuze dame.

View
Sessie 14

OC: 25 april 2016
IC: Dinsdag

De cotrieleden gaan naar Ravnos waar ze Shifra Ravnos en Nicolá van Messina, een Tremere tegen komen.

Voor het tegengif hebben ze alle ingrediënten beschikbaar behalve een oog van Gargoyle. Een Gargoyle is een erg lelijke vampier die gemaakt is door de Tremere uit verschillende andere vampier clans.

Er schijnen een aantal te zitten in de kerk van een nabij gelegen dorpje. We gaan die kant op en vinden inderdaad 4 Gargoyles waarvan er één zich afzondert om te feeden. Raven probeert op hem te springen maar mist. Nicolá schiet een pijl af en raakt maar de Gargoyle is niet onder de indruk.Raven bespringt hem opnieuw en mist nog eens. Shifra gebruikt haar kunsten om de Gargoyle onze kant op te doen vluchten wat lukt. Raven laat hem struikelen en Julliana summoned twee tentakels die de gargoyle slaan. Nicolá schiet nog een pijl raak maar lijkt opnieuw geen schade te doen. Raven slaat de Gargoyle met haar vuisten en Shifra intimideert hem om zijn oog af te staan voor zijn leven. Dat lukt en Nicolá lepelt snel maar kundig een oog uit de Gargoyle.

De overige Gargoyles hebben ons gezien en komen op ons af. Één tilt Julliana de lucht in en zowel Raven en Nicolá schieten een pijl af om de Gargoyle te dwingen Julliana los te laten. Raven raakt de Gargoyle in z’n oog en Nicolá raakt Julliana in haar oog. Shifra gebruikt haar kunsten om een illusie van vuur op te wekken en intimideert ze om Julliana los te laten wat lukt. Ook lukt het haar om extra bloed van de Gargoyle te krijgen om het oog goed te houden.

Terug faalt Nicolá om het tegengif te maken en neemt de rest het over en hun lukt het wel. Nicolá probeert nog met de eer te strijken maar faalt ook daarin. Zyra is gered.

View
Sessie 13

OC: 14 maart 2016?
IC: Dinsdag

Zyra laat zanzibar schrikken en hij loopt zich knockout tegen een paal, ze vind een boek met een slot erop en besluit het mee te nemen.

Opweg naar het Elysium opent Klaus het kistje dat hij van de Priesteres heeft gehad. Er komen glasachtige spinnetjes uit die Zyra en Lorenzo bijten.

Zyra gaat in een trance waar ze uitkomt in een lange gang met een baviaan erin. Ze rent naar het einde van de gang terwijl de baviaan haar bijt. Als ze aan het eind van de gang is breekt haar trance en is ze terug, waar de baviaan haar gebeten heeft zit een zwarte wond waarin minuscule spinnetjes krioelen.

Een uur later ervaart Lorenzo hetzelfde, maar hij heeft twee bavianen tegenover zich en hij kan ze makkelijk doden. Vervolgens loopt hij naar het eind van de gang. Als hij weer terug is liggen er 2 dode negers voor hem die op precies dezelfde wijze zijn gedood als de bavianen. Deze mannen blijken weerbavianen te zijn, iets wat vaker voorkomt in Afrika.

In het Elysium leert de coterie dat ze het doel zijn van een kind van Anancie. Een assamite verteld dat er verscheidene oplossing zijn.

  • Het tegengif maken.
  • Het kind van Anancie doden.
  • De reïncarnatie van Anancie doden in het trance labyrint.
    Anancie is de god van leugens, en manifesteert zichzelf vaak als een grote pratende spin.

De coterie wil het tegengif gaan maken en ze leren dat ze boeken moeten raadplegen over oude mythologie met de Moeder. Een groep Tremere in een landhuis buiten de stad schijnen boeken daarover te hebben en dus gaan ze op pad. Om Klaus mee te krijgen besluit Julliana hem te dominaten zodat hij niet meer opdrachten van de Priesteres uitvoert.

Bij het landhuis krijgen we een ongemakkelijk gevoel en hoe dichterbij we komen hoe liever we weg willen, waarschijnlijk zijn er wards geplaatst. De Tremere laten ons niet binnen en als Klaus z’n medalion van de cult laat zien beginnen de Tremere ons met pijlen te bestoken.

Op een veilige afstand gaan we bespreken hoe verder te gaan, Zyra kan een nieuwe trance van zich af schudden maar Lorenzo besluit de trance te accepteren om een poging te wagen de Reïncarnatie in het labyrint te doden. Hij komt tegenover vier bavianen te staan en hij kan er één doden terwijl de overige bavianen hem dodelijk verwonden. Na een korte struggle feed Raven van Lorenzo en nemen ze zijn spullen van waarde af.

De overgebleven cotrie leden gaan naar het huis van Klaus om in zijn bieb te duiken. Daar vinden ze een oud alchemisten boek die wat informatie over Zanzibar bevat. Hij blijkt een ruim 1000 jaar oude mortal te zijn die gebonden is aan de Moeder. De Moeder wil hem graag dood hebben, dus haat hij haar. Ook staat er in de boek een plaatje van de bronzen sleutel die waarschijnlijk het boek open maakt van Zanzibar.

View
Sessie 12

OC: 29 februari 2016?
IC: Dinsdag

We gaan terug naar het elysium waar Klaus verteld over de schat van de rode Wreker en waar Raven verteld over Zanzibar. We komen erachter dat Zanzibar en zijn handeltje rondreist door grote steden, en dat waar hij komt gezelschappen volgen van blije en vrolijke mensen.

Hij is erg oud maar ziet er niet oud uit (behalve overdag), hij draagt een grote tulband en heeft een lange zwarte sik. Zelf komt hij niet op de feesten van de priesteres hoewel hij wel de drankjes levert.

We gaan naar het lab van Zanzibar waar Raven als een vogel het lab binnen sluipt. Daar is ze aanwezig om te zien als er net een geheim ingrediënt aan een brouwsel word toegevoegd door figuren met plaguemasks op. Vervolgens gaan de vaten open en een stinkende geur verspreid zich. Het brouwsel gaat in potjes met kruiden die worden ingepakt.

View
Sessie 11

Sessie 10
OC: 17 februari 2016
IC: Zondag, maandag

We nemen Bert, degene die bij de tempel v/d maan hoort uit het kamp van Zyra, mee naar Klaus zijn huis, waar we er achter komen dat non Anja is ontsnapt. Juliana dominate Bert om de coterie (behalve Zyra) naar de tempel v/d maan te brengen. Klaus wordt door de rode wreker mee naar binnen gevraagd (die is daar al), Raven gaat als vogel naar binnen, Juliana gebruikt de ketting van Anja om binnen te komen.

Er zijn veel mensen aan het feesten. In het gebouw zelf is een grote fontein met een standbeeld van een vrouw/priesteres met in haar ene hand een dolk, andere een zeis, draagt een soort griekse robe, en doornen om haar heen groeiend. Klaus krijgt van de RW wat te drinken waardoor hij gedrogeerd raakt. Er zijn daar binnen zowel vampiers als ‘gewone’ mensen.

Priesteres die eruit ziet zoals het standbeeld verschijnt en zegt Klaus dat de RW zei dat hij een goede aanwinst zou zijn. Haar huid is enorm bleek, witter dan haar toga, en haar ogen bloedrood. Als ze loopt laat ze bloederige voetstappen achter die na 10 stappen weer verdwijnen. Ze lijkt een heel erg oude vampier. Ze wordt gevolgd door twee dienaren met kleding waardoor niet te zien is of ze m/v zijn, met gouden maskers van een zon en een maan op.

Klaus zegt ja op haar aanbod chaos te stichten in haar naam. Klaus krijgt een ketting met het tempel v/d maan teken erop en een aanbeeld met hamer en zwaard erboven. Hij drinkt het bloed v/d priesteres (heeft nu een nieuwe road) en voelt zich awesome. Raven probeert hem nog te stoppen als raaf zijnde, maar dit is niet genoeg om hem te stoppen. Raven valt de man met het zon-masker aan en weet zijn oog uit te klauwen, maar wordt dan geroosterd door iets van magie uit zijn hand. Ze vliegt de fontein buiten in, en Juliana pakt haar daaruit en neemt haar mee naar buiten de poorten, waar Lorenzo nog wacht.

Iedereen gaat naar huis en spreekt af de dag erna, op maandag, voor het elysium te ontmoeten. Juliana neemt Raven mee zodat ze veilig kan helen.

Wanneer ze wakker worden zien Juliana en Raven Klaus en de RW op zoek naar kloosterkindjes om te verwonden/doden. Juliana dominate de RW en zegt dat hij haar moet volgen. Klaus wordt dan boos op de RW als hij met Juliana mee wil ipv hem. De RW gaat in een frenzy en vermoord een kloosterkindje. Klaus weet hem weer te kalmeren, en voor de dorpswacht er is nemen we de RW mee naar de catacomben van het klooster. Daar komt Lorenzo ons ook tegemoet. We sluiten de kamer en vermoorden dan de RW, waarop Klaus boos wegloopt.

Juliana drinkt de laatste druppel bloed van de RW. Dankzij de common sense van Lorenzo denken we er voor we het lijk in de catacomben in een graf achterlaten er nog aan hem te looten. Lorenzo neemt de masterwork rapier mee. Het masterwork wapen (goedendag) van Klaus nemen we voor hem mee. Juliana onderzoekt de ringen en 1 is voor sneaken (deze aan Raven gegeven), en 1 voor vingervlugheid (deze aan Juliana gegeven voor obtenebration etc). Er zijn ook nog wat edelstenen, wat geld en een boekje en sleutel dat vertelt waar de RW de schat heeft verstopt.

Klaus vertelt intussen de priesteres wat er met de RW is gebeurd. Zij stuurt een assassin, Anashi (een vrouw in burka met 2 zwaarden op haar rug) op de rest van de coterie af.

Lorenzo, Juliana en Raven vinden de schat in de klokkentoren van de grote kerk. Raven vliegt omhoog om hem te vinden. Ze gooit de 1e zak naar beneden, die uiteen spat. Juliana manipuleert de schaduwen op de kerk om het te laten lijken alsof er een godsverschijning is (laat een kruis verschijnen) en roept “kijk, het is een test/teken van god! hij wil dat we niet gierig zijn!”) zodat de sterfelingen weer verdwijnen en zij en Lorenzo het geld kunnen opharken.

Raven brengt de andere 2 zakken lopend mee naar beneden. We doneren nog een beetje aan de kerk.

View
Sessie 10

Sessie 10
OC: 17 februari 2016
IC: Zondag

Aanwezig: Thuvan, Noor, HJ, Arjan, Iris

Juliana en Lorenzo trekken de tuinier mee naar de priester, die hem laat oppakken door de kerkwachters en voor de raad brengt welke besluit dat hij moet worden gecastreerd en in de schandpaal moet zitten voor een aantal dagen. Zyra en Raven nemen intussen de non, Anja mee naar het huis van Klaus, waar ze haar opsluiten in de kelder.

Lorenzo voert de publieke castratie uit en krijg een status erbij. Juliana stelt hierna voor om bij het circus van Zyra te kijken of daar mensen zijn die bij de tempel v/d maan horen, gezien ze blijkbaar overal zijn.

Bij Zyra’s circus vinden we Bert, een man met een tattoeage van de tempel v/d maan. Hij wil eerst niet meekomen, maar Juliana dominate hem en dan komt hij wel mee.

We gaan naar Klaus’ huis, maar Anja is spoorloos verdwenen…

View
Sessie 9

Sessie 9
IC: Zondag

Aanwezig: Thuvan, Johan, Noor, HJ, Arjan, Iris

Raven (gangrel) eet Jopie, Zyra’s leeuw op omdat ze heel errug veel honger had. Zyra is pissig op haar. Uiteindelijk geeft Zyra Raven de kans om weer bij haar in de goede gratie te komen. (even vergeten hoe?)

Christine is ontvoerd, als we bij haar bordeel aankomen komen we daarachter. Lorenzo gaat polshoogte nemen en komt er achter dat de koets waarmee ze ontvoerd werd door een vrouw/non werd bestuurd.

Als we naar het klooster van Juliana gaan vinden we de vieze tuinier bezig met een non. Non heeft een halsketting van tempel v/d maan, met een kruisje erop waar de RW het boevenmasker heeft. Lorenzo en Juliana halen ze uit elkaar en slepen de tuinier naar de priester toe. De non (Anja) wordt door Raven en Zyra gepakt en ze nemen haar mee om wat vragen te stellen over haar ketting.

View
Sessie 8

Sessie 8
IC: Zaterdag, zondag

Aanwezig: Thuvan, Johan, Noor, HJ, Arjan, Iris

Zyra wordt bijna gedominate door de rode wreker (Klaas is zijn echte naam). Hij geeft haar zijn broche waarop een symbool staat en zegt dat ze naar de tempel van de maan moet gaan. Het symbool is een boevenmasker op een maan met daromheen de zon en blaadjes. Op de achterkant staat een teken van een zeis met een bloeddruppel eraan.

BG-info over tempel v/d maan na rollen: Er is een politieke partij ‘kinderen van de maan’ weten we nog, die de gelaagdheid tussen de bevolking weg wil om de eigen verlangens te vervullen. ‘Onder de bron van het maanlicht’. Er waren vroeger vampiertempels met het teken van de maan. De broche is zilver, gouden masker, het is een gildeteken dat het beroep aangeeft (het boevenmasker). Tempel van de maan is 1000en jaren oud, vanuit kindred gestart. Iets met griekse Bacchus + ‘de moeder’, een wezen dat vele gedaantes heeft in diverse godsdiensten (‘de heilige moeder’). Ze worden geleid door hoge priester van Bacchus en hoge priesteres van de moeder. Ze zijn geheime cultus die de diepste verlangens van mensen en kindred wil vervullen/zoeken. Je komt binnen met zegel.

We gaan naar huis. Nieuws: Bankrovers (1 lelijk, 1 knap, sterk??) actief, vechtclub opgericht in het geheim voor bedienden, dienstmeisjes en vroedvrouwen maken er een uitdaging van wie de meest waardevolle item een dag kan laten verdwijnen van hun meesters.

Er is een nieuw drankje bij Zyra’s freaks waar ze vrolijk van worden, waarschijnlijk van Zanzibar.

Juliana vertelt aan moeder overste dat (duistere) Maria haar lastig valt met tranende oogjes om haarzelf te beschermen voor het geval ze terug komt. Moeder overste vertelt haar dat Maria altijd bij een standbeeld van de heilige moeder (ze vond ’t zo op haarzelf lijken) rondhing en veel in de kruidentuin was, hielp met het koken met de kruiden.

Zondag: Er is inbraak in het circus van Zyra geweest, waren kleine pootjes te zien, verder niets.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.