Venice by Night

Sessie 4

Sessie 4
OC: 30 september 2015
IC: donderdag 1 + vrijdag 1

We gaan naar Anne-Mariekje toe. Er is daar een Nosferatu met obfuscate aan, die wij zien. Als Lorenzo hem aanspreekt vlucht hij. We bespreken dat een volgende keer hij beter direct Dominate kan gebruiken i.p.v. eerst aan proberen te spreken. We besluiten het de volgende dag opnieuw te proberen.

De monnik die in de tuin werkt bij het klooster van Juliana kijkt naar de badruimte van de nonnen. Juliana besluit er vooralsnog niks mee te doen omdat er te weinig tijd is (we hebben afgesproken weer naar de rode wreker op zoek te gaan)

De rode wreker is bij Anne-Mariekje die nacht. Hij is al in haar kamer als we aankomen. We weten hem te pakken te krijgen en te boeien, en smeden een plan wat nu met hem te doen. Het idee is om hem mee te nemen naar Juliana’s klooster. Uiteindelijk nemen we de rode wreker mee naar Klaus’ huis, waar we hem opsluiten in zijn kelder.

View
Sessie 3

Sessie 3:
OC: 16 september 2015
IC: woensdag 1 + donderdag 1
Klaus heeft zijn wapendealer tot ghoul gemaakt afgelopen nachten, waardoor hij nu dus een ghoul heeft.

We gaan bezig met het rode wreker dingetje op woensdag. We verspreiden het gerucht dat Klaus een rijke dochter heeft die bij hem komt wonen. Daarnaast gaan we op zoek naar personen met rijke dochters.

Lorenzo weet via de gozer die hij gered heeft iemand met rijke dochter (Anne-Mariekje) te vinden die door de rode wreker wordt lastiggevallen. We gaan dat in de gaten houden. Daarnaast ons eigen gerucht verspreiden om kansen te spreiden.

Donderdag is de zelfverdedigingsles van Anderson dus ‘s nachts gaan Christine en Juliana naar Juliana’s klooster. Juliana is eerder wakker en is op tijd bij de les, voor het begin. Er is een andere lasombra die haar bedreigt en zegt dat ze moet doen wat zij zegt, duistere Maria, en wil Juliana haar bloed laten drinken. Juliana weet haar te dominaten en zegt haar dat ze heel ver weg moet gaan, en “duistere Maria” vertrekt.

Tijdens de zelfverdedigingsles vergaren we (vooral Christine) informatie. Anderson is een eunuch, Karelszoon heeft nogal losse handjes wat een van de redenen is dat Anderson nonnen zelfverdediging leert. We komen er achter dat, naast een broeder in het klooster die in de tuin werkt, ook de kok weleens onzedelijk gedrag vertoont.

Hij vertelt ons ook dat we als we ooit in de problemen zitten naar de St Ereberus kerk kunnen vluchten, waar zijn vampier-dood-orde zit. In zijn arm heeft hij het teken van een kruis die in een punt toeloopt (staak) gebrand.

View
Sessie 2

Sessie 2:
OC: 27 augustus 2015
IC: dinsdag 1 + woensdag 1

Lorenzo redt een edelman van een stel rovers in een steegje, en wordt uitgenodigd bij een of andere belangrijke gozer (iets met koninklijke connecties?) waar hij wat leuke connecties opdoet.

Verder smeden we een plan waarbij Christine en Juliana naar de zelfverdedigingslessen van Anderson gaan. We bedenken ook dat misschien Juliana kan helpen om het boek van Karelszoon te krijgen. De hoertjes van het bordeel van Christine proberen dit maar het lukt ze niet om het boek te verkrijgen. Maar we weten wel hoe het eruit ziet, dus we maken het na zodat omwisselen makkelijker is. Helaas is dat niet meer gelukt.

Als we over straat lopen horen we ineens een boel lawaai. We komen erachter dat er een ‘rode wreker’ rondloopt. Een stel adelen zijn beroofd, en hun dochter is ‘misbruikt’. Dochterlief is echter in extase en zegt dat de wreker haar brieven stuurde en de liefde van haar leven was; ze weet nieteens dat er iets is gestolen. Juliana snijdt met een mesje een kruis op de linkerborst van het meisje (op de plek van het hart) om haar te straffen voor haar zonden.

Er staat een beloning uit op de rode wreker, dus we besluiten hem te gaan onderzoeken. We komen erachter dat de rode wreker vaak verschillend wordt omschreven door degenen die hem gezien hebben qua postuur, haarkleur, uiterlijk etc, alleen altijd een rode cape om.

Verder bereiden we voor op de zelfverdedigingsles en zorgen dat Christine een nonnenpij kan lenen.

View
Sessie 1

Sessie 1:
Karakters: Klaus (Johan), Christine le Duc (Noor), Lorenzo (Arjan), Juliana (Iris) + alle andere figuren (HJ)
OC: 4 augustus 2015
IC: maandag 1

Winter 1204
Venetië is een handelsstad die door 3 adelijke families en 5 handlesfamilies wordt geregeerd. De families zijn verbonden met clans (1 per clan). Er komen dagelijks nieuwe kruisridders aan in Venetië vanwege de 3e kruistocht.

Maandag
We ontmoeten elkaar bij het (makeshift) elysium, waar we elkaar ontmoeten en tot een (makeshift) coterie worden gevormd door een tzimitze die zich duidelijk tot leider van de stad probeert te profileren. We krijgen te horen dat er een monnik rondloopt (Karel Karelszoon) die op vampieren jaagt.

We gaan ieder individueel op onderzoek uit om meer over deze kerel te weten te komen. Lorenzo gaat vervolgens naar de kerk van deze monnik (Vrouwe van de Eeuwige Lente), waar hij een verhaal ophangt dat hij in het heilige land vampiers heeft gezien en daar erg van geschrokken is. Karelszoon zegt tegen Lorenzo dat hij de volgende dag, overdag, naar een plek moet komen om te trainen o.i.d. Hij is deel van een orde vampierjagers.

We komen er verder achter dat Anderson ook deel is van de orde en zelfverdedigingsles geeft aan nonnen, en dat Karelszoon op kleine meisjes valt. Verder komen we er achter dat Karelszoon regelmatig bij het bordeel van Christine komt met 2 kerels met kruis-brandmerken. Hij heeft dan ook altijd een boek bij zich waar mogelijk belangrijke dingen over zijn orde instaan.

View
Welcome to your campaign!
A blog for your campaign

Wondering how to get started? Here are a few tips:

1. Invite your players

Invite them with either their email address or their Obsidian Portal username.

2. Edit your home page

Make a few changes to the home page and give people an idea of what your campaign is about. That will let people know you’re serious and not just playing with the system.

3. Choose a theme

If you want to set a specific mood for your campaign, we have several backgrounds to choose from. Accentuate it by creating a top banner image.

4. Create some NPCs

Characters form the core of every campaign, so take a few minutes to list out the major NPCs in your campaign.

A quick tip: The “+” icon in the top right of every section is how to add a new item, whether it’s a new character or adventure log post, or anything else.

5. Write your first Adventure Log post

The adventure log is where you list the sessions and adventures your party has been on, but for now, we suggest doing a very light “story so far” post. Just give a brief overview of what the party has done up to this point. After each future session, create a new post detailing that night’s adventures.

One final tip: Don’t stress about making your Obsidian Portal campaign look perfect. Instead, just make it work for you and your group. If everyone is having fun, then you’re using Obsidian Portal exactly as it was designed, even if your adventure log isn’t always up to date or your characters don’t all have portrait pictures.

That’s it! The rest is up to your and your players.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.