Venice by Night

Welcome to your campaign!
A blog for your campaign

Wondering how to get started? Here are a few tips:

1. Invite your players

Invite them with either their email address or their Obsidian Portal username.

2. Edit your home page

Make a few changes to the home page and give people an idea of what your campaign is about. That will let people know you’re serious and not just playing with the system.

3. Choose a theme

If you want to set a specific mood for your campaign, we have several backgrounds to choose from. Accentuate it by creating a top banner image.

4. Create some NPCs

Characters form the core of every campaign, so take a few minutes to list out the major NPCs in your campaign.

A quick tip: The “+” icon in the top right of every section is how to add a new item, whether it’s a new character or adventure log post, or anything else.

5. Write your first Adventure Log post

The adventure log is where you list the sessions and adventures your party has been on, but for now, we suggest doing a very light “story so far” post. Just give a brief overview of what the party has done up to this point. After each future session, create a new post detailing that night’s adventures.

One final tip: Don’t stress about making your Obsidian Portal campaign look perfect. Instead, just make it work for you and your group. If everyone is having fun, then you’re using Obsidian Portal exactly as it was designed, even if your adventure log isn’t always up to date or your characters don’t all have portrait pictures.

That’s it! The rest is up to your and your players.

View
Sessie 1

Sessie 1:
Karakters: Klaus (Johan), Christine le Duc (Noor), Lorenzo (Arjan), Juliana (Iris) + alle andere figuren (HJ)
OC: 4 augustus 2015
IC: maandag 1

Winter 1204
Venetië is een handelsstad die door 3 adelijke families en 5 handlesfamilies wordt geregeerd. De families zijn verbonden met clans (1 per clan). Er komen dagelijks nieuwe kruisridders aan in Venetië vanwege de 3e kruistocht.

Maandag
We ontmoeten elkaar bij het (makeshift) elysium, waar we elkaar ontmoeten en tot een (makeshift) coterie worden gevormd door een tzimitze die zich duidelijk tot leider van de stad probeert te profileren. We krijgen te horen dat er een monnik rondloopt (Karel Karelszoon) die op vampieren jaagt.

We gaan ieder individueel op onderzoek uit om meer over deze kerel te weten te komen. Lorenzo gaat vervolgens naar de kerk van deze monnik (Vrouwe van de Eeuwige Lente), waar hij een verhaal ophangt dat hij in het heilige land vampiers heeft gezien en daar erg van geschrokken is. Karelszoon zegt tegen Lorenzo dat hij de volgende dag, overdag, naar een plek moet komen om te trainen o.i.d. Hij is deel van een orde vampierjagers.

We komen er verder achter dat Anderson ook deel is van de orde en zelfverdedigingsles geeft aan nonnen, en dat Karelszoon op kleine meisjes valt. Verder komen we er achter dat Karelszoon regelmatig bij het bordeel van Christine komt met 2 kerels met kruis-brandmerken. Hij heeft dan ook altijd een boek bij zich waar mogelijk belangrijke dingen over zijn orde instaan.

View
Sessie 2

Sessie 2:
OC: 27 augustus 2015
IC: dinsdag 1 + woensdag 1

Lorenzo redt een edelman van een stel rovers in een steegje, en wordt uitgenodigd bij een of andere belangrijke gozer (iets met koninklijke connecties?) waar hij wat leuke connecties opdoet.

Verder smeden we een plan waarbij Christine en Juliana naar de zelfverdedigingslessen van Anderson gaan. We bedenken ook dat misschien Juliana kan helpen om het boek van Karelszoon te krijgen. De hoertjes van het bordeel van Christine proberen dit maar het lukt ze niet om het boek te verkrijgen. Maar we weten wel hoe het eruit ziet, dus we maken het na zodat omwisselen makkelijker is. Helaas is dat niet meer gelukt.

Als we over straat lopen horen we ineens een boel lawaai. We komen erachter dat er een ‘rode wreker’ rondloopt. Een stel adelen zijn beroofd, en hun dochter is ‘misbruikt’. Dochterlief is echter in extase en zegt dat de wreker haar brieven stuurde en de liefde van haar leven was; ze weet nieteens dat er iets is gestolen. Juliana snijdt met een mesje een kruis op de linkerborst van het meisje (op de plek van het hart) om haar te straffen voor haar zonden.

Er staat een beloning uit op de rode wreker, dus we besluiten hem te gaan onderzoeken. We komen erachter dat de rode wreker vaak verschillend wordt omschreven door degenen die hem gezien hebben qua postuur, haarkleur, uiterlijk etc, alleen altijd een rode cape om.

Verder bereiden we voor op de zelfverdedigingsles en zorgen dat Christine een nonnenpij kan lenen.

View
Sessie 3

Sessie 3:
OC: 16 september 2015
IC: woensdag 1 + donderdag 1
Klaus heeft zijn wapendealer tot ghoul gemaakt afgelopen nachten, waardoor hij nu dus een ghoul heeft.

We gaan bezig met het rode wreker dingetje op woensdag. We verspreiden het gerucht dat Klaus een rijke dochter heeft die bij hem komt wonen. Daarnaast gaan we op zoek naar personen met rijke dochters.

Lorenzo weet via de gozer die hij gered heeft iemand met rijke dochter (Anne-Mariekje) te vinden die door de rode wreker wordt lastiggevallen. We gaan dat in de gaten houden. Daarnaast ons eigen gerucht verspreiden om kansen te spreiden.

Donderdag is de zelfverdedigingsles van Anderson dus ‘s nachts gaan Christine en Juliana naar Juliana’s klooster. Juliana is eerder wakker en is op tijd bij de les, voor het begin. Er is een andere lasombra die haar bedreigt en zegt dat ze moet doen wat zij zegt, duistere Maria, en wil Juliana haar bloed laten drinken. Juliana weet haar te dominaten en zegt haar dat ze heel ver weg moet gaan, en “duistere Maria” vertrekt.

Tijdens de zelfverdedigingsles vergaren we (vooral Christine) informatie. Anderson is een eunuch, Karelszoon heeft nogal losse handjes wat een van de redenen is dat Anderson nonnen zelfverdediging leert. We komen er achter dat, naast een broeder in het klooster die in de tuin werkt, ook de kok weleens onzedelijk gedrag vertoont.

Hij vertelt ons ook dat we als we ooit in de problemen zitten naar de St Ereberus kerk kunnen vluchten, waar zijn vampier-dood-orde zit. In zijn arm heeft hij het teken van een kruis die in een punt toeloopt (staak) gebrand.

View
Sessie 4

Sessie 4
OC: 30 september 2015
IC: donderdag 1 + vrijdag 1

We gaan naar Anne-Mariekje toe. Er is daar een Nosferatu met obfuscate aan, die wij zien. Als Lorenzo hem aanspreekt vlucht hij. We bespreken dat een volgende keer hij beter direct Dominate kan gebruiken i.p.v. eerst aan proberen te spreken. We besluiten het de volgende dag opnieuw te proberen.

De monnik die in de tuin werkt bij het klooster van Juliana kijkt naar de badruimte van de nonnen. Juliana besluit er vooralsnog niks mee te doen omdat er te weinig tijd is (we hebben afgesproken weer naar de rode wreker op zoek te gaan)

De rode wreker is bij Anne-Mariekje die nacht. Hij is al in haar kamer als we aankomen. We weten hem te pakken te krijgen en te boeien, en smeden een plan wat nu met hem te doen. Het idee is om hem mee te nemen naar Juliana’s klooster. Uiteindelijk nemen we de rode wreker mee naar Klaus’ huis, waar we hem opsluiten in zijn kelder.

View
Sessie 5

Sessie 5
OC: 9 november 2015
IC: zaterdag 1

Zyra (Thuvan) komt bij de coterie, gestuurd door Klaus. Ze is ook een malkavian. Klaus bewaakt intussen de Rode Wreker in Juliana’s klooster terwijl Zyra hem waarneemt in de coterie.

We gaan naar de St. Ereberus kerk waar de vampierjagers zitten. Er is een verdedigingslinie voor de kerk en er staan mensen op de daken die de boel in de gaten houden. We parkeren de koets een steegje verder en Christine en Zyra gaan dan spioneren.

Christine zet haar charmes in de strijd en verleidt een guard om info te krijgen. Inquisiteur Revenor (dit is een codenaam) leidt de boel. Zijn familie is door vampiers gedood, waardoor hij nogal gepassioneerd is om ze te doden.

Zyra kijkt intussen naar binnen in de kerk na daarheen gesneakt te zijn. Op de vloer is een kruisvormig podium, waarop mensen of vampiers (niet te zien van die afstand) hangen met staken erin, aan/bij kruizen. Er zijn guards, opslag van voorraden, kanonnen. Er is een man met groene jas die mensen commandeert, hij is 2m30 heeft een pluk wit haar, litteken op zijn gezicht, kijkt boos en heeft een ketting met kruis. Hij geeft een ongemakkelijk gevoel af, alsof je niet bij hem in de buurt wil zijn.

Christine komt er achter dat Inquisiteur Revenor een duister geheim heeft en gesteund wordt door de lokale kardinaal.

We gaan naar het elysium toe zodat we daar kunnen vertellen wat we hebben achterhaald aan informatie.

View
Sessie 6

Sessie 6
OC: 30 november 2015
IC: zaterdag 1 + zondag 1

We delen bij Klaus eerst alles met hem wat we te weten zijn gekomen bij de kerk over de vampierjagers.

We ondervragen de Rode Wreker, die in Klaus’ kelder is opgesloten en vastgebonden. De rode wreker is niet onder de indruk van onze vragen. Christine weet door zijn mask of a thousand faces heen te kijken en merkt op dat hij wat weg heeft van de nieuwe huishoudster van Klaus. Klaus roept de huishoudster erbij. Zij lijkt geschokt om de rode wreker te zien (dit valt alleen Christine op).

Het dienstmeisje blijkt de dochter van de rode wreker en is zijn ghoul en lover (en jaloers op de meisjes), zij is degene die de spullen jat terwijl de rode wreker de liefde met de meisjes bedrijft.

Christine draait haar arm op haar rug en we plannen om haar ook vast te gaan binden en ondervragen. Dan rukt ze zich los en rent weg. We proberen haar allemaal nog te pakken te krijgen, maar dit lukt niet. Klaus en Juliana blijven achter in de kelder terwijl Christine en Lorenzo proberen om haar te pakken te krijgen.

Juliana straft intussen de rode wreker voor zijn goddeloze activiteiten door zijn geslachtsdeel eraf te snijden. Lorenzo en Christine weten het dienstmeisje te pakken te krijgen (uiteindelijk) en ketenen haar in de kelder aan de muur vast.

De rode wreker probeert haar te dominaten en Juliana steekt zijn ogen eruit zodat dat niet meer kan. Dan stelt de rest voor om de ogen van de ghoul eruit te steken zodat ze nooit meer gedominate kan worden, omdat het bij haar niet regenerate.

De volgende ochtend is het dienstmeisje dood. Juliana drinkt nog van haar, daarna Lorenzo. De rode wreker staat nu onder Klaus’ bevel omdat hij een 3 step bloodbond heeft, en we gaan bepalen wat we nu gaan doen.

View
Sessie 7

Sessie 7
OC: 14 december 2015
IC: Zaterdag

Aanwezig: Thuvan, Noor, HJ, Arjan, Iris

Log:
Bij Zyra’s freak show circus, waar we haar ophalen voor we naar het elysium gaan, hebben ze het over een professor Zanzibar die wonderdrankjes verkoopt. Christine’s meisjes nemen ze ook voor de stamina. Het lijkt voor heel veel dingen te helpen; relatieproblemen, ziektes, uithoudingsvermogen etc. We onderzoeken een drankje, er zit bloed in en kruiden. Vampierbloed wekt icm bepaalde kruiden, die in kloostertuinen groeien, bepaalde effecten op; we moeten nog onderzoeken of het vampierbloed is of andersoortig bloed. De recepten hiervoor zijn oud.

We gaan naar het elysium. Daar zijn 2 rijkelui in discussie over prostituees in hun wijken (“tuig” in hun buurt). Zyra mengt zich in het gesprek. Als ze tegen Christine zeggen dat ze haar klanten bij zich moet houden zodat hun vrome buurt met nette mensen er geen last van heeft, wordt Christine boos en doet ze alsof de felste van de twee een van haar klanten is voor ze wegloopt.

We praten met de 2face tzimisce en vertellen alles wat we te weten zijn gekomen over de vampierjagers en over Zanzibar. 2face vertelt dat er meer rare gedragingen zijn geweest, zoals bv de rode wreker (hiermee mogen we doen wat we willen), de lust cultus (waar de 2 mensen buiten het over hadden), en de lasombra Maria waar Juliana al mee te maken heeft gehad. Juliana vertelt wat ze heeft gedaan, 2face vertelt haar dat Maria niet sterk is, maar wel veel aanhang en invloed binnen Juliana’s kerkgemeenschap heeft.

Ook zijn er incidenten geweest met vampiers die tijdens het feeden gek werden. (We denken dat dit misschien iets met Zanzibar te maken heeft?)

2face vraagt ons wbt de vampierjagers om meer te weten te komen over de leider en de troepen, en of deze leider eventueel om te kopen is of anderszijds te beïnvloeden is / zwakke punten heeft o.i.d. (of bv de kardinaal waar hij steun van krijgt nu)

We gaan hierna weer richting Klaus. Christine en Juliana sluiten een deal dat Juliana Christine helpt obtenebration te leren als ze op Christine mag oefenen om haar eigen disciplines te ontwikkelen.

View
Sessie 8

Sessie 8
IC: Zaterdag, zondag

Aanwezig: Thuvan, Johan, Noor, HJ, Arjan, Iris

Zyra wordt bijna gedominate door de rode wreker (Klaas is zijn echte naam). Hij geeft haar zijn broche waarop een symbool staat en zegt dat ze naar de tempel van de maan moet gaan. Het symbool is een boevenmasker op een maan met daromheen de zon en blaadjes. Op de achterkant staat een teken van een zeis met een bloeddruppel eraan.

BG-info over tempel v/d maan na rollen: Er is een politieke partij ‘kinderen van de maan’ weten we nog, die de gelaagdheid tussen de bevolking weg wil om de eigen verlangens te vervullen. ‘Onder de bron van het maanlicht’. Er waren vroeger vampiertempels met het teken van de maan. De broche is zilver, gouden masker, het is een gildeteken dat het beroep aangeeft (het boevenmasker). Tempel van de maan is 1000en jaren oud, vanuit kindred gestart. Iets met griekse Bacchus + ‘de moeder’, een wezen dat vele gedaantes heeft in diverse godsdiensten (‘de heilige moeder’). Ze worden geleid door hoge priester van Bacchus en hoge priesteres van de moeder. Ze zijn geheime cultus die de diepste verlangens van mensen en kindred wil vervullen/zoeken. Je komt binnen met zegel.

We gaan naar huis. Nieuws: Bankrovers (1 lelijk, 1 knap, sterk??) actief, vechtclub opgericht in het geheim voor bedienden, dienstmeisjes en vroedvrouwen maken er een uitdaging van wie de meest waardevolle item een dag kan laten verdwijnen van hun meesters.

Er is een nieuw drankje bij Zyra’s freaks waar ze vrolijk van worden, waarschijnlijk van Zanzibar.

Juliana vertelt aan moeder overste dat (duistere) Maria haar lastig valt met tranende oogjes om haarzelf te beschermen voor het geval ze terug komt. Moeder overste vertelt haar dat Maria altijd bij een standbeeld van de heilige moeder (ze vond ’t zo op haarzelf lijken) rondhing en veel in de kruidentuin was, hielp met het koken met de kruiden.

Zondag: Er is inbraak in het circus van Zyra geweest, waren kleine pootjes te zien, verder niets.

View
Sessie 9

Sessie 9
IC: Zondag

Aanwezig: Thuvan, Johan, Noor, HJ, Arjan, Iris

Raven (gangrel) eet Jopie, Zyra’s leeuw op omdat ze heel errug veel honger had. Zyra is pissig op haar. Uiteindelijk geeft Zyra Raven de kans om weer bij haar in de goede gratie te komen. (even vergeten hoe?)

Christine is ontvoerd, als we bij haar bordeel aankomen komen we daarachter. Lorenzo gaat polshoogte nemen en komt er achter dat de koets waarmee ze ontvoerd werd door een vrouw/non werd bestuurd.

Als we naar het klooster van Juliana gaan vinden we de vieze tuinier bezig met een non. Non heeft een halsketting van tempel v/d maan, met een kruisje erop waar de RW het boevenmasker heeft. Lorenzo en Juliana halen ze uit elkaar en slepen de tuinier naar de priester toe. De non (Anja) wordt door Raven en Zyra gepakt en ze nemen haar mee om wat vragen te stellen over haar ketting.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.