Venice by Night

Sessie 17

4 Juli 2016

IC: Donderdag/Vrijdag

Klaus en Zira gaan de bijkeuken en Zira bestelt een steak om mee te nemen terug de bibliotheek in. Nicolá laat Raven een boek zien met makkelijke teksten om te leren lezen.

Het gesprek val terug op Christine, we besluiten naar de Tzimisce en Tremere koppel te gaan in hun kasteel buiten de stad te gaan. Klaus neemt het boek van Zanzibar mee.

We komen aan bij het kasteel en Nicolá is ervan overtuigd dat er vampier jagers in het kasteel zitten en ze bij het verkeerde kasteel moeten zijn. Zira stelt voor om te doen alsof hun koets kapot is en klopt aan voor hulp. Dat lukt en Zira komt binnen, de rest blijft buiten. Raven doet zielig en word daardoor ook naar binnen gelaten, zolang ze maar aan haar lijn blijft. Binnen in de hal merken ze dat ze worden bekeken door gaat in de ogen van schilderijen..

Klaus en Nicolá besluiten dat dit ksateel, net als de meeste kastelen, een vlucht uitgang moet hebben en gaan die zoeken om zo binnen te komen. Ze vinden een luik en Nicola kan met het slot praten om uit te vinden hoe het slot open kan. Klaus maakt vervolgens een hefboom van takken en stenen om zo, met luid kabaal, het luik open te breken. Op het geluid komen twee wachters af en Klaus verstopt zich in de schaduw. Nicolá probeert nog te doen alsof hij over het luik gestruikeld is. De wachters trappen er niet in en Nicolá gebruikt zijn celerity om weg te rennen. Nu de kust veilig is glipt klaus naar binnen.

Binnen worden Zira en Raven ontvangen door de eigenaren van het kasteel, een extreem bleke vampier gekleed in een romijnse toga genaamd Jullius en zijn vrouw die een illuminatie ketting draagt. Jullius zegt dat de freak Marko gemaakt is door zijn protege de Gravin. Ze is te vinden in haar landhuis verderop langs de weg, De volgende avond word er een besloten bal georganiseerd daar. Jullius is bereid Zira en Raven binnen te laten in ruil voor een tweetal opdrachten tijdens het feest. Hij wil de inhoud weten vaan een geheime kamer en hij wil de locatie van de Gravin weten die al een tijd weg is.

De vrouw vind het grappig om introducees mee te nemen maar wil niet zeggen waarom ze het zo grappig vind. Raven probeert haar te intimideren, ze word bang en verschuild zich achter Jullius en schiet een vuurbal af. Zira vlucht weg en Raven gaat over op de aanval.

Klaus loopt de tunnel in, een trap op en komt via een geheime deur op de galerij een paar verdiepingen boven de begane grond. Hij gaat op onderzoek uit in het kasteel.

Nicolá gaat terug naar de voordeur van het kasteel en word naar binnen gelaten en loopt met de wachters mee. Zodra de wachters het gevecht horen grijpen ze Nicolá en hij gaat vrijwillig mee de cel in waar hij een bijbel krijgt en daar word opgesloten.

Jullius word heel groot en pakt raven bij de keel en zegt ‘koest!’. Raven kalmeert wat. Zira kijkt wat rond en probeert haar excuses aan te bieden voor Raven en de situatie kalmeert verder. Ze vertrekken om de volgende dag, rond middernacht terug te komen naar het kasteel om naar het feest te gaan.

Klaus steelt boeken uit de bieb en probeert via de geheime gang naar buiten te gaan. Dat lukt hem echter niet omdat de uitgang gemaakt is en niet meer open gaat. Hij besluit uit een raam te springen en gaat vervolgens naar zijn huis waar Raven en Zira ook zijn. Klaus word op de hoogte gesteld en Nicolá word eindelijk gemist. Raven heeft niet het vertrouwn in Nicolá om veilig de nacht door te komen en besluit hem te gaan halen.

Jullius en zijn vrouw komen Nicolá opzoeken in de gevangenis. Na een kort introductie gesprek vormt Nicolá een bloodbond met de vrouw, wat voor Tremere vrij normaal is. Ook krijgt hij een ketting van het paar en hij mag gaan. Hij komt Raven tegen en samen lopen ze terug naar Klaus.

Raven word bekeken maar weet niet door wie, hoe of wat. Het blijkt door de talisman te komen die Nicolá heeft gekregen, die stelt het koppel in staat mee te kijken en horen met Nicolá. Hij vind het wel okee en kan er wel voordelen in zien, Raven niet. Hij besluit dan ook naar zijn eigen huis te gaan om de privacy van de rest niet te schaden.

Raven gaat naar Zira om haar baljurk te passen tot groot genoegen van Raven.

Comments

anunnore

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.